Säkerhetsglas och solskyddsfilm

Säkerhetsglas

Minimera personskador och håll dig själv och de som vistas i närheten av glaset säkra och trygga.Tack vare sin förmåga att klara av kraftiga temperaturväxlingar och även hårda slag är säkerhetsglas, glas som är mycket starkare och tåligare.

Enligt Boverkets regler ska alla glasytor som är oskyddade och som personer kan komma i kontakt med vara skyddade. Detta innebär att i princip alla offentliga miljöer där glas förekommer måste vara säkerhetsglas. För privatpersoner och bostäder gäller samma regel då glas är placerade under 0.6 meter.

Vi erbjuder flera olika typer av säkerhetsglas:

  • Laminerat säkerhetsglas – en foliering finns mellan glasen som vid en olycka häftar ihop skärvorna och på så sätt minskar eventuella skador
  • Härdat säkerhetsglas – mycket tåligt glas tack vare processen att det värms upp till hög värme för att sedan kylas ned. Härdat säkerhetsglas tål mycket hög belastning utifrån.
  • Kombination av de ovan nämnda teknikerna ger maximal säkerhet.
  • Skyddsglas som står emot all form av strålning och explosioner.

Solskyddsfilm

Även om de flesta av oss älskar solens strålar så finns det vissa delar som vi uppskattar att klara oss utan. Till exempel störande ljus när vi kör bil eller att våra möbler och annan inredning bleks. Med solskyddsfilm på dina glas skapar du ett behagligare inomhusklimat samtidigt som du skyddar både dig själv och dina saker.

Vi kan nu erbjuda våra kunder ett brett sortiment av funktionsfilmer, såsom säkerhetsfilm för personskydd, inbrottsskydd och värme och ljusreducerande filmer. Tex den värmereducerande filmen Ultra light 70 som eliminerar värmestrålning med 60%. Vi har sortimentet!

Referenser & Specialprojekt